Recept Oeblie Wafels
Het volgende recept voor Ambachtelijke Oeblie Wafels komt uit een
Oud-Hollands Kookboek, gedateerd uit 1948. Het werd op de vakschool voor
Meisjes tijdens Huishoudkunde gebruikt. Lekkere oeblie wafels volgens traditioneel recept dus!
Recept Oublie Wafels
Benodigdheden:
-
100 gram boter of margarine
- 175 gram basterdsuiker
- Een halve theelepel kaneel
- 3 gram zout
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 2 deciliter water
- Een wafel-ijzer (of oeblie-ijzer)
- Beslagkom
Zo bakt u de Oeblie wafels:
- Zet wafel-ijzer aan om voor te verwarmen, dit duurt meestal een tijdje. Ondertussen maakt u het deeg.
- Roer de boter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout zacht en schuimig.
- De eieren er een voor een door roeren, het tweede ei pas toevoegen nadat door goed roeren een gelijkmatige massa verkregen is.
- De bloem en het water bij gedeelten, om beurten, erdoor roeren.
- Bestrijk het warme wafel-ijzer met boter en giet wat beslag uit op één kant van het ijzer.
- Sluit het wafel-ijzer en bak de wafel gaar en bruin. Dit duurt circa 3 minuten.
- Neem de wafel voorzichtig uit het ijzer en bak van het overige beslag op dezelfde wijze uw wafels.
Tip: Wafelcatering op locatie
Molotov Events beschikt over meerdere professionele wafelijzers, mooie barren en
we kunnen met gemak honderden wafels bakken. Staat er voor u een evenement in de planning? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.
Meer wafel recepten?
Recept voor Luikse wafels
Recept voor Stroopwafels
U bent hier:
Home |
Wafel catering |
Assortiment | Recept Oeblie Wafels