Lentekriebels? Maak een lekker fruitige smoothie

Een smoothie is een verfrissende drank op basis van vers fruit, yoghurt, soja of ijs. Smoothie recepten zijn vooral gezond, snel klaar en lekker koel op een zonnige voorjaarsdag. We inspireren u graag, want het enige wat u thuis in feite nodig hebt is creativiteit, ingrediënten en een goede blender of keukenmachine. 

Tips voor het bereiden van uw smoothie:

Tip 1: Begin altijd met één of twee kopjes fruisap, yoghurt, sojamelk.

Tip 2: Varieer met groenten en fruit. Nadat u wat geëxperimenteerd heeft, zult u al snel ondervinden welke groenten- en fruitsoorten u best kunt mengen.  U zult merken dat sommige combinaties gewoonweg lekkerder zijn of de smoothie een betere kleur en  structuur geven. Nieuwe combinaties uitproberen is leuk en bieden eindeloze mogelijkheden tot variatie. Bijvoorbeeld met seizoensvruchten.

Tip 3: Als u meer vers fruit gebruikt dan bevroren fruit is het aanbevolen om een paar extra ijsblokjes toe te voegen aan uw smoothie. Uw smoothie krijgt zo een betere textuur, is frisser en smaakt bovendien heerlijk. Vervangt u de yoghurt, sojamelk of vruchtensappen door ijsschaafsel, dan is het ook nog eens erg goed voor de slanke lijn.

Tip 4: Geniet van uw smoothie! We delen graag een heerlijk smoothierecept met u, wat u zelf thuis kunt maken. 

Recept aardbei bosbessen smoothie

U heeft nodig:
1/2 kop bevroren aardbeien
1/2 kop bevroren bosbessen
1/2 kop frambozen
1 kop appelsap
1/2 theelepel citroensap
1/2 kop magere bevroren yoghurt
1/2 kop ijsblokjes

Zo maakt u hem:

Plaats alles in de blender, maar vul de kan van uw blender nooit helemaal. U moet er net genoeg sap en groenten/fruit indoen zodat u in 30 – 45 seconden een goed circulerende vloeistof verkrijgt. Pureer alles en laat de blender dan nog 10 à 15 seconden verder mixen tot de vloeistof volledig rond circuleert. De vloeistof moet als het ware van boven terug naar onder ‘dwarrelen’. Dit kan ongeveer 45 seconden duren, afhankelijk van de grootte van de blender en de hoeveelheid in de kan. Schenk uw smoothie in een mooi glas, decoreer dit met vers fruit en trakteer uwzelf!

Meer weten?

Heeft u gemerkt hoe leuk het is om met lekkere smoothies bezig te zijn? Mocht u echt de smaak te pakken krijgen, dan kunt u aanvullend met uw gezelschap een inspirerende smoothie workshop of smoothie catering boeken. Dat is niet alleen een bijzondere traktatie voor uw gasten of collega's, maar daarmee draagt u ook een gezonde boodschap uit. Neem voor meer informatie even contact met ons op!

Share the fun!

Deel dit recept of draag zelf uw favoriete smoothierecept aan op facebook of twitter!OVERIGE NIEUWSBERICHTEN
24-11-2015
Festivak!
28-10-2013
Festivak 2013
18-04-2013
Wist u dat...?
Volg Molotov Events op:

Choose language