8 Tips voor geslaagde standcatering
Zelfs al beperk je je tot een klein assortiment, toch vormt standcatering voor velen een logistieke uitdaging. Hier een aantal aandachtspunten om van de standcatering een geslaagde logistieke operatie te maken:

 1. Bepaal je doelstellingen.
  Of, wat en hoe je gaat cateren, hangt af van de beursdoelstelling af. Bij een standconcept gericht op hospitality en netwerken is catering vaak een substantieel onderdeel. Een voorlichtingsstand kan al gauw niet zonder.

 2. Inventariseer de benodigdheden
  Het vraagt sowieso om opslagruimte en stroom. Bedenk dat je voor een stand met catering meer oppervlakte nodig hebt dan voor een stand zonder catering.

 3. Beheers de getallen.
  Hoeveel mensen ga je cateren? Krijgt iedere langslopende bezoeker wat aangeboden of iedereen die zich bij de stand meldt? Of is het alleen bedoeld voor mensen die mee de stand in worden genomen voor een uitvoeriger gesprek?

 4. Houd rekening met piekmomenten.
  Of het nu de piek in de algemene bezoekersstroom is of jullie eigen ‘happy hour’. Dit legt een extra belasting op de voorraden en vraagt om een andere dynamiek bij het bereiden, schenken en/of bedienen.

 5. Doe geen concessies aan koeling.
  Je houdt je gewaardeerde gasten immers graag gezond en een koel drankje oogst doorgaans meer waardering. Het gaat er niet alleen om dat er een koelkast is, maar ook dat verse producten zoals fruit en hapjes altijd gekoeld blijven en de voorraad tijdig wordt bijgevuld.

 6. Zorg voor alternatieven.
  Zeker bij een standconcept waar catering een essentiële rol speelt, is het zaak rekening te houden met dieetwensen. Denk bv aan alcoholvrije cocktails, smoothies of vegetarische hapjes.

 7. Brief de standbemanning.
  Je moet met de cateraar of je team afspraken maken over wie de drankjes serveert en wie de stand op orde houdt. Besteed binnen de algehele briefing van het standteam ook aandacht aan de standcatering - zelfs al besteed je het uit. Dan weet iedereen wanneer, hoe en wat er verzorgd wordt.

 8. Stem zorgvuldig af met de cateraar.
  Maak je gebruik van een professionele cateraar zoals Molotov Events? Zorg er dan voor dat je duidelijke afstemt over de tijdsplanning en zorgt voor de benodigde toegang en parkeerpassen. Dat voorkomt mogelijke vertragingen, zeker in het geval van een drukke beursvloer.
Molotov Events verzorgt een uitstekende service, zowel op de stand als in het gehele traject wat daar aan vooraf gaat.  Neem voor meer informatie over onze standcatering contact met ons op.OVERIGE NIEUWSBERICHTEN
24-11-2015
Festivak!
Volg Molotov Events op:

Choose language